Rájöttem, hogy semmi baja nem lesz az átlagos kevert sütinek, ha nem rakok bele tojást, (na jó, talán nem mindig nő meg olyan magasra, mint egy piskóta) ízben semmilyen csorbát nem szenved.
Ha nincs éppen otthon tojás, vagy egyszerűen e nélkül szeretnénk kevert süteményt készíteni, ajánlom ezt könnyen elkészíthető, nagyon ízletes a receptet!
Egy spejzkiürítési akció során született:)
Elkészítési idő: előkészület 20 perc(dió miatt), keverés 5perc, sütés 30 perc.
**, ##
Hozzávalók:
A sütihez (A)
-25 dkg liszt
-2 marék kókuszreszelék
-10 dkg cukor
-fél üveg meggybefőtt
-2 dl tej (ha nehezen kezelhető a tészta, mehet még egy deci)
-6 ek lekvár (lehet bármilyen)
-2-3 maréknyi apróra vágott dió
-1 csomag sütőpor
-15 dkg olvasztott vaj, vagy 1 dl olaj
-4 ek kakaópor
-igény szerint extra feltét: fahéj, őröltszegfűszeg, apróra vágott csokoládé, mazsola, mandula, mogyoró...
A tetejére (B)
-3 ek lekvár
-1 marék kókuszreszelék
Eszközigény: robotgép
Elkészítés: a fenti (A) hozzávalókat egy műanyag tálba öntjük, robotgéppel jó alaposan összekeverjük, kivajazott tepsibe töltjük, a tetejét megszórjuk a (B) hozzávalókban írt kókuszreszelékkel, és rácsepegtetjük a lekvárt. Előmelegített sütőben 170 fokon(félideig alufólia alatt) 30 percig sütjük.
Hidegen is finom, de valószínűleg még melegen el fog fogyni:)