Nagyon szeretem mind a gombát, mind a kukoricát, ebben pedig jó sok van mindkettőből:)

Hozzávalók: gomba, kukorica, vöröshagyma, sajt, tejföl, olaszos fűszerek, rizs.

Kezdésnek veszek 1 kg gombát. Igen sajnos a gomba igen babramunka, abból a szempontból, hogy sütésnél nagyon sok leve elpárolog, és így lesz az egy kg gombából alig fél lábosnyi... Ezért aki akarja,csinálhatja konzervből is, abból kettőté érdemes venni.
Kezdésnek tehát a gombát megtisztítom, és apróra vágom, majd szintén így járok el egy fej vöröshagymával.
A hagymát kis olajon megpárolom( izlés szerint dúsítható apró kockákra vágott paradicsommal, paprikával, hogy gazdagabb legyen az íze), majd rádobom a gombát-lehet,hogy egyszerre nem fér be:)

Megsózom, és megvárom, míg a gomba összeesik, és elfővi a levét(ha nagyon nem akarunk várni, fele levét leönthetjük). Ha már összeesett(itt kapcsolódik be a konzervgombás csapat:D) , hozzáadom az olaszos fűszereket, én oreganot, bazsalikomot, kakukkfűt szoktam. Ezután mellédobok egy konzerv kukoricát, kicsit összerottyantom, reszelek rá sajtot, adok hozzá 2-3kanál tejfölt, és főtt rizzsel tálalom.

Isteni, olcsó, és viszonylag gyorsan elkészül.
 

Szerző: azéletknorrésmagginélkül  2010.06.05. 17:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://husmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr792058963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása