Krumplifőzelék, ahogy én szeretem:) Gyorsan és finomat

Hozzávalók:

-1 kg krumpli
-fél TVpaprika
-1 kis paradicsom
-1 közepes fej hagyma
-pirospaprika, só,
-2 ek olaj
-1 kis doboz tejföl
-3-5 ek liszt

A hagymát megpucolom, apróra vágom, 2 ek finoman olajon megpárolom.
Közben a krumplit megpucolom, a paprikát, paradicsomot, nagyon apróra vágom. (Ezek konkrétan csak ízesítők lesznek, de igazából nem érezni őket benne)
Amikor megpirult a hagyma, megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, és egy fél deci vizet öntök hozzá, és egy kicsit összerottyantom. Közben felkockázom a krumplit (ez pont ilyen tempóra van kitalálva:D ).

Hozzáadom a rotyogó elegyhez a felkockázott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és adok hozzá egy kanál sót. (Persze tudjuk, hogy a sok só nem egészséges, de a krumpli szabályosan eltűnteti a sót, úgyhogy ennél az ételnél tényleg kell egy picit több só, hogy igazán finom legyen.) Lefedve főzöm puhulásig. (néha megkeverem)

Amikor már majdnem kész, a kisdoboz tejfölt összekeverem a liszttel csomómentesre, és hozzákeverem a krumplikhoz. Rottyan egyet, és már kész is.

Nagyon finom, a párhuzamos készíthetőség miatt egész gyorsan megvan, és laktató!
A kedvencem! Jó étvágyat hozzá!

 

Szerző: azéletknorrésmagginélkül  2010.02.16. 22:24 Szólj hozzá!

Címkék: krumpli hagyma tejföl

A bejegyzés trackback címe:

https://husmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr931764795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása