Krumplifőzelék, ahogy én szeretem:) Gyorsan és finomat
Hozzávalók:
-1 kg krumpli
-fél TVpaprika
-1 kis paradicsom
-1 közepes fej hagyma
-pirospaprika, só,
-2 ek olaj
-1 kis doboz tejföl
-3-5 ek liszt
A hagymát megpucolom, apróra vágom, 2 ek finoman olajon megpárolom.
Közben a krumplit megpucolom, a paprikát, paradicsomot, nagyon apróra vágom. (Ezek konkrétan csak ízesítők lesznek, de igazából nem érezni őket benne)
Amikor megpirult a hagyma, megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, és egy fél deci vizet öntök hozzá, és egy kicsit összerottyantom. Közben felkockázom a krumplit (ez pont ilyen tempóra van kitalálva:D ).
Hozzáadom a rotyogó elegyhez a felkockázott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és adok hozzá egy kanál sót. (Persze tudjuk, hogy a sok só nem egészséges, de a krumpli szabályosan eltűnteti a sót, úgyhogy ennél az ételnél tényleg kell egy picit több só, hogy igazán finom legyen.) Lefedve főzöm puhulásig. (néha megkeverem)
Amikor már majdnem kész, a kisdoboz tejfölt összekeverem a liszttel csomómentesre, és hozzákeverem a krumplikhoz. Rottyan egyet, és már kész is.
Nagyon finom, a párhuzamos készíthetőség miatt egész gyorsan megvan, és laktató!
A kedvencem! Jó étvágyat hozzá!