Vasárnap este a sűrű hószálingózásban nincs kedved elbaktatni a legközelebbi nonstop boltig, de már rákészültél a sütisütésre? Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept neked!
Egy diós sütemény, mely nem igényel nagy szaktudást, 10 perc alatt összekutyulható, 1000 féle képpen variálható és hamar elfogy.
**, ##
Hozzávalók:
-20 dkg liszt
-15 dkg cukor
-10 dkg darált dió
-2 dl víz
-2 db tojás
-1 csomag sütőpor
-igény szerint fahéj, meggy, alma, mazsola, lekvár, kakaópor, diódarabok, csokidarabok, stb..
-vaj a tepsi kikenéséhez
(ha nagy a család, természetesen a fenti mennyiségek duplázhatóak, triplázhatóak)
Eszközigény:
-tepsi
-edény
-robotgép
Elkészítés: A tepsit kikenem a vajjal, majd a sütemény hozzávalóit egy tálba összeöntöm tetszőleges sorrendben, és a robotgéppel egyneművé keverem 1 perc alatt. A tepsibe öntöm, és 170 fokon fél órán keresztül sütöm, vigyázva, hogy ne égjen meg a teteje (én az első 10 percben alufóliával lefedve szoktam sütni).
Hidegen, melegen is isteni, ilyentájt fahéjjal, szegfüszeggel, nyáron idénygyümölcsökkel dúsítva pillanatok alatt elfogy. A darált dió miatt nem olyan tömör, mint egy piskóta.