Véletlen sikerült 'hűtőgazdálkodással' elkészítenem ezt a receptet, de azóta ez a kedvencem!
Tulajdonképpen egy négysajtos tészta, gombás hagymás alapról, de ez annyira feldobja, hogy hm...
Ki kell próbálni! Kicsit mosogatásigényes a drága, de hamar megvan! (a baloldali tányérban van:) )

Hozzávalók:
-pennetészta (ezzel a legolaszosabb:) )
- 25 dkg gomba (minél apróbb, annál jobb)
-kis olaj
- 1 fej vöröshagyma
-1-2 dl tej
-2-3 e.kanál vaj
- néhány evőkanál liszt
-kb 20 dkg sajt. Ennél az a jó, ha minél vegyesebb. Én szoktam bele füstöltet, trappistát, valami lyukacsosat, parmezánt...amit találok:)
-kis só, szerecsendió

Egy edényben előszöris feltesszük főni a pennét kicsit sós, forrásban levő vízzel- nem főzzük sokáig!
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és (én tököstől szoktam) apró kockákra vágjuk. Igen, ez a legsziszifuszibb része:) A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és elkezdjük az olajon sütni. Hamár kezd pirulni, hozzáadjuk a gombát, a sót, és hagyjuk, hadd eresszen levet, és fője el. A lényeg, hogy a gombát jól oda kell pirítani. Ez eltart egy darabig, elsőre véletlenül sikerült kiviteleznem, de ettől sokkal finomabb lesz az egész:)

Miközben a gomba a hagymán pirul, elkészítünk egy besamel mártást.
A 2-3 evőkanál vajat felolvasztjuk serpenyőben, majd egykis lisztet adunk hozzá, úgy hogy még kevergethető legyen. Ezután apránként felöntjük a tejjel. Ezt sose tudom pontosan lemérni, mert mindig másra sikerül az arány, 1 és 2dl tej között mozog az igénye. A lényeg, hogy egy jól kevergethető masszát kapjunk. Ha szép az állaga, belereszeljük a sajtokat szépen sorban egymásután, és egyneműre keverjük ismét.
Eddigre remélhetőleg a gomba is lepirult szépen, elfőtte az összes levét.

A sajtos besamel-es történetbe beleöntjük a hagymás pirult gombát, és összekeverjük őket. Izlés szerint szerecsendióval fűszerezzük, a pennetésztával tálaljuk.

Az új kedvencem:) Van benne valami megmondhatatlanul ízletes, valami, ami bőven ráver a maggi és knorr porokra.

A képen a másik tányérban egy szintén olaszos alkotás látható, ez a gombatöbblet (fél kilóról indultunk) következtében lett rögtönözve, fokhagyma, paradicsomszósz, oregano, bazsalikom. Összeforral, parmezánnal tálal. Ez is nagyon finom:)

**
##

Szerző: azéletknorrésmagginélkül  2011.03.15. 15:48 Szólj hozzá!

Címkék: hagyma gomba sajt penne

A bejegyzés trackback címe:

https://husmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr962741775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása